Tsunami

 
Direct na de ramp op Tweede kerstdag 2004 stroomde op ons verzoek het geld voor hulp binnen. In januari 2005 vertrok onze voorzitter naar Sri Lanka om daar de eerste nood te lenigen. Er werden 5 opvangkampen bezocht om te inventariseren wat de behoefte aan eerste persoonlijke benodigdheden waren. Zaken, zoals ondergoed, T-shirts, schoenen en sokken, schoolspullen, enz. werden ingekocht.

Dezelfde avond en nacht zijn onder leiding van onze plaatselijke projectmanager ruim 500 persoonlijke pakketjes gemaakt, die de voorzitter de volgende dag is gaan uitdelen. Een dag om nooit te vergeten.
 

 

 

 

 


Met de resterende gelden gaan we een aantal gezinnen, die getroffen zijn door de Tsunami voor een bepaald aantal jaren ondersteunen. We zijn aan het onderzoeken welke gezinnen in ons werkgebied hiervoor in aanmerking komen.
 

 
Een deel van het extra ingezamelde geld voor Tsunami is besteed aan elektra voor huizen, die door een andere organisatie voor tsunamislachtoffers werden gebouwd. Ook hebben we een bijdrage kunnen leveren aan de wederopbouw van een school, die verwoest was door de Tsunami en hebben we de aanschaf van een aantal medische eerste-hulpsets mogelijik gemaakt.

 

In juli 2005 is onze voorzitter nog eens naar Sri Lanka geweest en heeft daar een vissersboot met motor en netten gekocht voor drie broers, waarmee drie families en de grootouders in hun levensbehoefte worden voorzien.

 

 

 

Vissers dorp.